post

Εκκλησιαστικά & Μοναστηριακά Έπιπλα σε καλές-φθηνές τιμές

Πώς να πετύχετε καλές τιμές στα εκκλησιαστικά και μοναστηριακά έπιπλα

Τα μοναστηριακά κι εκκλησιαστικά έπιπλα είναι πραγματικά ξεχωριστά και γι’ αυτό έχουν γίνει και ιδιαίτερα περιζήτητα τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο. Πρόκειται για μοναδικά κομμάτια τα οποία και αυτόματα αναβαθμίζουν τον χώρο στον οποίο τοποθετούνται, είτε αυτός είναι ένα σαλόνι η τραπεζαρία, είτε είναι ένας επαγγελματικός χώρος, όπως ας πούμε ένα γραφείο ή ακόμη κι ένα εστιατόριο. Εννοείται φυσικά ότι γι’ αυτά τα έπιπλα ενδιαφέρονται και οι εκκλησίες, αφού άλλωστε κατασκευάζονται γι’ αυτές.

Μία από τις κύριες ανησυχίες που έχουν όσοι ενδιαφέρονται για τα έπιπλα αυτά είναι σίγουρα οι τιμές τους. Όπως είπαμε και πριν, πρόκειται για έπιπλα που κατασκευάζονται από ειδικούς τεχνίτες – είναι πολύ σπάνιο να κατασκευαστούν από καλόγερους, αφού τα έπιπλα που φτιάχνουν είναι για «οικεία χρήση» – οπότε και πολλοί πιστεύουν ότι οι τιμές τους θα είναι ιδιαίτερα φουσκωμένες. Αυτό ισχύει, αλλά σε κάποιο βαθμό. Είναι φυσικό να είναι οι τιμές πιο ακριβές από αυτές των τυπικών επίπλων, αλλά δεν είναι και άπιαστες και μπορείτε να βρείτε και πολύ καλές τιμές αν ξέρετε πώς να ψάξετε. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να βρείτε φθηνά μοναστηριακά τραπέζια σε καλές τιμές καθώς και εκκλησιαστικά έπιπλα.

Ψάξτε στο internet

Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Δεδομένου ότι υπάρχει σχετικά μεγάλη ζήτηση για έπιπλα αυτού του είδους, υπάρχουν και πολλά καταστήματα ηλεκτρονικά και μη τα οποία και τα προσφέρουν. Με μία απλή έρευνα στο internet λοιπόν μπορείτε να βρείτε καταστήματα στη περιοχή σας αλλά και σε όλη την Ελλάδα τα οποία και πωλούν τα εμπορεύματα τους εξ αποστάσεως. Απλά ψάξτε για «εκκλησιαστικά και μοναστηριακά έπιπλα» στο Google και αν θέλετε να κάνετε την έρευνα σας πιο συγκεκριμένη, προσθέστε και το όνομα της περιοχής σας ή της πόλης σας. Από εκεί και μετά θα πρέπει να μπείτε σε όσο περισσότερα sites μπορείτε για να δείτε τις προτάσεις τους και φυσικά να πάρετε προσφορές.

Κάντε παζάρια

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά τα παζάρια έχουν θέση ακόμη και σε αυτά τα είδη, ειδικά αν σκοπεύετε να αγοράσετε αρκετά ή κάποιο πλήρες σετ, Μη ντραπείτε σε καμία περίπτωση να ρωτήσετε αν μπορεί να σας γίνει μία καλύτερη τιμή, οι πιθανότητες είναι ότι θα σας γίνει. Προσοχή, σκεφτείτε ότι τα κομμάτια αυτά είναι στην ουσία πολύ περίτεχνα και ιδιαίτερα, μην προσβάλετε τον πωλητή κάνοντας του εξευτελιστικά χαμηλές προσφορές. Καλό θα ήταν οι προσφορές αυτές να είναι και σε έγγραφη μορφή, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Πάτε συστημένοι

Μία ακόμη καλή συμβουλή είναι να πάτε σε κάποιο κατάστημα της περιοχής σας από το οποίο έχει ψωνίσει κάποιος γνωστός, φίλος ή συνάδελφος σας και φυσικά να πείτε ότι σας έστειλε αυτός. Κανένα κατάστημα δεν θέλει να χάσει πελάτες, οπότε αν λέτε ότι έχετε φιλική σχέση με έναν πελάτη, θα κάνουν ότι μπορούν για να σας εξυπηρετήσουν καλύτερα αφού αν δεν το κάνουν, μπορεί να χάσουν τόσο εσάς όσο και τους φίλους σας από πελάτες. Αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το όνομα ενός γνωστού λοιπόν, μη ντραπείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Μην το παρακάνετε

Είναι αλήθεια ότι μερικά εκκλησιαστικά έπιπλα μπορεί να το παρακάνουν λίγο με την πολυτέλεια, οπότε είναι λογικό να ανέβει και η τιμή τους, όσο πιο πολυτελές το έπιπλο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η τιμή του. Δεν είναι ανάγκη να έχετε ένα πολύ πολυτελές κομμάτι για να γίνουν τα έπιπλα σας αντικείμενο διαλόγου αλλά και θαυμασμού. Εν τέλει, ίσως αυτός που θα ανεβάσει το κόστος να είστε εσείς και όχι τα ίδια τα έπιπλα!

Δώστε νέα πνοή στο χώρο σας με πρωτότυπες ιδέες για ταπετσαρίες τοίχου!

διακόσμηση ιδέες

Οι ταπετσαρίες είναι από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την διακόσμηση των τοίχων και την ανανέωση εσωτερικών χώρων σε όλο τον κόσμο και τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς και στη χώρα μας. Όποιο περιοδικό διακόσμησης ή site και να ανοίξει κανείς, είναι σίγουρο ότι θα βρει πάρα πολλές ιδέες και προτάσεις για ταπετσαρίες.

Ωστόσο, λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν τα πραγματικά οφέλη της ταπετσαρίας ενώ ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίσουν πώς να την τοποθετήσουν σωστά για να ανανεώσουν τον χώρο τους και να τον κάνουν πιο μοντέρνο.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να επενδύσετε κι εσείς σε ταπετσαρίες για τοίχους ή απλά σας αρέσει η ιδέα, δείτε μερικές πρωτότυπες χρήσεις και ιδέες για τη τοποθέτηση και τη χρήση της για να δώσετε εύκολα και αποτελεσματικά νέα πνοή στον χώρο σας αλλά και να εντυπωσιάσετε ακόμη και το πιο απαιτητικό κοινό!

Ταπετσαρία σε έναν μόνο τοίχο

Συνήθως πολλοί θεωρούν ότι η καλύτερη λύση για τη τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι να της φερθούμε σαν να είναι μπογιά και να την τοποθετήσουμε σε όλους τους τοίχους ενός χώρου. Αν και αυτή η λύση είναι αποδεκτή, δεν είναι σίγουρα η καλύτερη για να αναδειχτεί η ταπετσαρία μας. Αν λοιπόν θέλετε να αναδείξετε κάποιο σημείο ενός χώρου ή την ίδια τη ταπετσαρία σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε την ταπετσαρία της αρεσκείας σε έναν μόνο τοίχο και στον υπόλοιπο χώρο να χρησιμοποιήσετε χρώματα για τοίχους που να ταιριάζουν με αυτή. Ο τοίχος με τη ταπετσαρία έτσι θα ξεχωρίζει και θα τραβάει κατευθείαν το μάτι κάνοντας τους καλεσμένους να επικεντρώσουν το βλέμμα τους τόσο στον τοίχο όσο και στα έπιπλα ή τα άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά του.

Ταπετσαρία στο ταβάνι!

Το καλό με τη ταπετσαρία είναι ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε μόνοι σας, ωστόσο με τη βοήθεια ενός ειδικού και τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να κάνετε πραγματικά θαύματα. Είναι το σπίτι σας χαμηλοτάβανο ή απλά θέλετε να του προσδώσετε ύψος; Η καλύτερη και πιο εύκολη λύση είναι να του βάλετε μία όμορφη και κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία. Αν είστε πιο τολμηροί, μπορείτε να βάλετε και μία φωτοταπετσαρία που να απεικονίζει τον ουρανό ή κάτι παρόμοιο, δημιουργώντας έτσι τη ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχει καν ταβάνι!

Ταπετσαρία αντί για μεγάλα κάδρα

Αν έχετε έναν μεγάλο κενό χώρο στο σαλόνι σας ή σε κάποιο άλλο δωμάτιο και σκέφτεστε να τον διακοσμήσετε με κάποιο κάδρο ή ακόμη και μεγάλη αφίσα σε κορνίζα, είναι σίγουρο ότι το κόστος που θα ακούσατε για την όλη διαδικασία θα ήταν μεγάλο ή ακόμη και απαγορευτικό. Μπορείτε λοιπόν απλά να τοποθετήσετε μία φωτοταπετσαρία που να απεικονίζει κάποιο έργο τέχνης ή τοπίο και να τοποθετήσετε απλά ένα ξύλινο πλαίσιο γύρω της, δημιουργώντας έτσι τη ψευδαίσθηση ενός ένα κάδρου. Το όλο αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό με τη λύση του κανονικού κάδρου και το κόστος του θα είναι σημαντικά μικρότερο!

Ταπετσαρία στα ντουλάπια της κουζίνας

Τα ντουλάπια της κουζίνας μας είναι συνήθως από τα έπιπλα που βαριόμαστε πρώτα, αφού είναι συνήθως πολύ βαρετά, καθώς σκοπός τους είναι να ταιριάζουν με τις άλλες συσκευές και όχι μόνο της κουζίνας. Αν λοιπόν θέλετε να ανανεώσετε τα ντουλάπια σας χωρίς να αγοράσετε καινούργια, οι ταπετσαρίες είναι μια πάρα πολύ καλή λύση! Απλά τοποθετήστε τους ταπετσαρία που να ταιριάζει με την όλη διακόσμηση του σπιτιού σας και το προσωπικό σας στιλ και θα μεταμορφώσετε κυριολεκτικά τη κουζίνα σας εύκολα και – το κυριότερο – φθηνά.

Ταπετσαρία στις εσωτερικές πόρτες

Οι εσωτερικές πόρτες σπάνια αποτελούν ένα από τα κύρια σημεία της διακόσμησης ενός σπιτιού, ειδικά αν είναι οι λεγόμενες εργολαβικές, δηλαδή οι πόρτες που έβαλε ο εργολάβος που έχτισε ή τελείωσε το σπίτι. Όπως και να έχει όμως, μπορείτε να τους δώσετε νέα πνοή και ρόλο και να τις κάνετε να δένουν καλύτερα με τον χώρο και το στιλ σας με μία ωραία ταπετσαρία. Αν λοιπόν βαρεθήκατε κι εσείς τις πόρτες σας, αντί να τις βάψετε τοποθετήστε τους μια όμορφη ταπετσαρία με σχέδιο και όλοι θα εντυπωσιάζονται με το νέο σας σπίτι.

Ετοιμάζεστε για ανακαίνιση; Δείτε απλές συμβουλές για να την κάνετε σωστά

anakainisi spitiouΑν έχετε δικό σας σπίτι και ζείτε σε αυτό αρκετά χρόνια, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνετε μια ανακαίνιση. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί απλά θέλετε να ανανεώσετε και να βελτιώσετε το σπίτι σας είτε απλά επειδή θα θελήσετε να επιδιορθώσετε κάποιες μικροζημιές και άλλες καταπονήσεις που έχει δεχτεί το σπίτι σας όλα αυτά χρόνια. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε όμως, είναι το γεγονός ότι είτε πρόκειται για μερική είτε για ολική ανακαίνιση σπιτιού, θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στο σχεδιασμό της αλλά και να προσέξετε κάποια πράγματα κατά την πραγματοποίηση της.

Το πρόβλημα είναι ότι η ανακαίνιση είναι κάτι που δεν συμβαίνει και πολύ συχνά, οπότε οι περισσότεροι από εμάς απλά δεν έχουν κάποια «εμπειρία» στο συγκεκριμένο τομέα και σε αυτού του τύπου τις εργασίες και κατά συνέπεια, δεν ξέρουν και τι και πως πρέπει να προσέξουν. Ας δούμε λοιπόν ορισμένες απλές συμβουλές για να έχετε μία όσο το δυνατόν πιο άνετη αλλά και σωστή ανακαίνιση.

Τα πάντα πρέπει να γίνουν βάσει σχεδίου

Αφού αποφασίσετε τι και ποιες εργασίες θέλετε να κάνετε και σε ποια δωμάτια, θα πρέπει αμέσως να μιλήσετε με τεχνικές εταιρείες για να στείλουν ειδικούς στο χώρο σας και να καταστρώσουν ένα σχέδιο και πλάνο των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Κάτι που σε σας φαίνεται απλό, όπως ας πούμε η μετακίνηση μιας μπρίζας, μπορεί να είναι μια αρκετά πιο σύνθετη εργασία που να απαιτεί τη παρουσία όχι μόνο ενός αλλά διαφορετικών μαστόρων και διαφορετικών εργαλείων. Μόνο αν μιλήσετε με έναν ειδικό θα ξέρετε τι ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να γίνει στο σπίτι σας για να γίνει όπως το θέλετε και το φανταστήκατε.

Να ακούτε τους ειδικούς

Συμβουλές για την ανακαίνισηΌταν θα έρθουν οι ειδικοί από την τεχνική εταιρεία να επιθεωρήσουν το σπίτι σας είναι πολύ πιθανό να σας υποδείξουν και αυτοί κάποιες εργασίες που να πρέπει να γίνουν και τις οποίες πιθανότατα να μην γνωρίζατε. Μπορεί να σας πουν ας πούμε ότι οι σωλήνες στο μπάνιο σας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και πρέπει να αλλαχτούν.

Καλό είναι να ακούσετε τις προτάσεις τους και να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους. Μην αφήνετε για άλλη φορά ή άλλη ανακαίνιση εργασίες που σας λένε ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν τώρα, αλλιώς μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα η επίλυση των οποίων μπορεί να αποδειχθεί και πολύ κοστοβόρα.

Κρατήστε και μία «καβάτζα»

Να ξέρετε ότι είναι πολύ σπάνιο να μείνει το μπάτζετ μιας ανακαίνισης ΑΚΡΙΒΩΣ στα επίπεδα της εκτίμησης των ειδικών. Σχεδόν πάντα προκύπτουν μικροπροβλήματα και ζημιές κατά την διαδικασία της ανακαίνισης ενώ είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν και αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των εργατών, άρα και στα μεροκάματα των εργατών. Καλό θα ήταν λοιπόν να έχετε ένα ποσό γύρω στο 10% του μπάτζετ της εκτίμησης στην άκρη για να καλύψετε τυχόν έκτακτα έξοδα.

Μην αλλάζετε συνέχεια γνώμη

Ένας λόγος που καθυστερούν αρκετές ανακαινίσεις να ολοκληρωθούν είναι οι συνεχείς αλλαγές που κάνουν στα σχέδια των εργασιών – και όχι μόνο – οι ιδιοκτήτες των σπιτιών. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος ιδιοκτήτης να ζητήσει να γίνει επένδυση τοίχου με ξύλο και αφού ο ειδικός αφιερώσει χρόνο για να σχεδιάσει το έργο και τις εργασίες να του ανακοινώσει ο ιδιοκτήτης ότι άλλαξε γνώμη και τώρα θέλει να τοποθετήσει μία ταπετσαρία ή κάτι παρόμοιο. Φροντίστε να έχετε κατασταλάξει στα πράγματα που θέλετε να κάνετε για να μην ανοίγετε καινούργιες δουλειές και να διαταράσσετε το σχέδιο και το πρόγραμμα των τεχνικών. Έτσι και οι εργασίες θα τελειώσουν στην ώρα τους και δεν θα γίνουν περιττά έξοδα.

Μην δοκιμάσετε να αγοράσετε μόνοι σας τα υλικά

Ανακαίνιση και διακόσμηση Πολλοί ιδιοκτήτες φοβούνται ότι οι τεχνικές εταιρείες ή οι μάστορες που θα αναλάβουν την ανακαίνιση τους θα τους βάλουν «καπέλο» στις τιμές των υλικών κι έτσι αποφασίζουν να τα αγοράσουν οι ίδιοι. Αυτό συνήθως αποδεικνύεται μία πολύ καλή ιδέα. Κατ’ αρχάς, αν δεν είστε σχετικοί με το χώρο και τις εργασίες, μπορεί να αγοράσετε υλικά χαμηλής ποιότητας ή υλικά ακατάλληλα για το σπίτι και τις εργασίες σας.

Επιπλέον, οι μάστορες δεν αγοράζουν σε τιμές λιανικής, οπότε ακόμη και να σας βάλουν και κάποιο καπέλο στο κόστος κάποιου υλικού, να είστε σίγουροι ότι πάλι θα σας κοστίσει φθηνότερα από το να το αγοράσετε οι ίδιοι από κάποιο πολυκατάστημα ή σιδηροπωλείο.

Κρατήστε το σπίτι σας μοντέρνο με τις τελευταίες τάσεις στη διακόσμηση

idees diakosmisisΗ διακόσμηση του σπιτιού μας είναι αυτή που διαμορφώνει και το όλο στιλ του αλλά και την ατμόσφαιρα του. Είναι αυτή που το κάνει να είναι πραγματικά το σπίτι μας, ο χώρος στον οποίο αισθανόμαστε πιο άνετα και πιο όμορφα από οποιονδήποτε άλλο.

Όπως είναι λογικό λοιπόν, η διακόσμηση είναι και λίγο σαν τη μόδα, δηλαδή οι τάσεις που επικρατούν σε αυτή αλλάζουν κατά καιρούς με αποτέλεσμα κάποια στοιχεία που αποτελούσαν τα κύρια χαρακτηριστικά του décor μέχρι εκείνη τη στιγμή (έπιπλα, χρώματα στους τοίχους, διακοσμητικά κλπ) να θεωρούνται ξεπερασμένα και να θέλουν αλλαγή. Αν λοιπόν θέλετε το σπίτι σας πέρα από ζεστό και όμορφο να είναι και μοντέρνο, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις τάσεις του interio decoration.

Στο άρθρο αυτό λοιπόν θα δούμε μερικές από τις κύριες τάσεις που επικρατούν αυτόν τον καιρό αλλά και θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο και στο κοντινό μέλλον για να μπορέσετε να κάνετε τις σωστές επιλογές για διακόσμηση και να είναι το σπίτι σας πάντα όσο πιο μοντέρνο γίνεται.

Οι τάσεις προστάζουν ρίγες

diakosmisi me rigesΜέχρι στιγμής το βάψιμο με ένα χρώμα των τοίχων και τα μονόχρωμα έπιπλά αποτελούσαν την κυρίαρχη τάση στην εσωτερική διακόσμηση, ωστόσο αυτό φαίνεται πως αλλάζει. Οι διακοσμητές πλέον θέλουν να βάλουν λίγο χρώμα στη ζωή και το σπίτι μας κι έτσι βλέπουμε όλο και πιο συχνά τις ρίγες να κάνουν την εμφάνιση τους όχι μόνο στους τοίχους αλλά και στα έπιπλα των σπιτιών και ιδιαίτερα σε σαλόνια.

Το καλό με τις ρίγες είναι ότι στην ουσία πρόκειται για μια σχετικά εύκολη και απλή τεχνοτροπία βαψίματος, οπότε αποτελούν και μία από τις πλέον απλές και οικονομικές ιδέες για διακόσμηση, όταν πρόκειται γα τους τοίχους.

Χειροποίητα ή «ανωκυκλωμένα» έπιπλά και διακοσμητικά

Το λεγόμενο upcycling είναι μία πολύ δημοφιλής αλλά και πρακτική τάση του home decoration που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε όλο τον κόσμο. Το upcycling θα μπορούσε να αποδοθεί ως ανωκύκλωση στα Ελληνικά και στην ουσία είναι η μετατροπή ενός παλιού ή άχρηστου αντικειμένου σε χρηστικό έπιπλο ή διακοσμητικό αντικείμενο. Με λίγες βασικές ικανότητες μαστορέματος και φαντασία, μπορείτε να μετατρέψετε μία παλιά παλέτα σε ένα πολύ όμορφο τραπεζάκι κι έναν σωρό από παλιά βιβλία και περιοδικά σε ένα μοναδικό σκαμπό. Το καλό με την ανωκύκλωση είναι ότι βοηθάει το περιβάλλον – λογικό αφού δεν πετάμε άχρηστα πράγματα αλλά τα μετατρέπουμε σε χρήσιμα αντικείμενα και τα κρατάμε σπίτι μας – και ότι φυσικά μας βοηθά να αποκτήσουμε πραγματικά μοναδικά έπιπλα, πράγμα πολύ σημαντικό στην εποχή του ΙΚΕΑ.

Γράμματα στους τοίχους

grammata se toixousΤα ξενοδοχεία μπουτίκ εδώ και μερικά χρόνια έχουν αρχίσει να τοποθετούν ταπετσαρίες με γράμματα ή με αποφθέγματα διάσημων φιλοσόφων ή ακόμη και με αποσπάσματα από βιβλία στους τοίχους των δωματίων τους.

Οι διακοσμητές φαίνεται πως λάτρεψαν αυτή την ιδέα αφού πλέον βλέπουνε τις εν λόγω ταπετσαρίες σε όλο και περισσότερα σπίτια και όχι μόνο σε ξενοδοχεία. Το σχετικά χαμηλό κόστος της ταπετσαρίας έχουν κάνει τη συγκεκριμένη τάση ακόμη πιο προσιτή και φυσικά ακόμη πιο δημοφιλή τον τελευταίο καιρό.

Φλοράλ έπιπλα σε λευκό φόντο

Η αγορά επίπλων είναι κάτι που συνήθως θεωρείται δεδομένο όταν μιλάμε για αλλαγή στη διακόσμηση ενός σπιτιού ή ακόμη κι ενός επιμέρους χώρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς του home décor, τα καινούργια σας έπιπλα θα πρέπει να είναι λευκά με φλοράλ μοτίβα και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι τοίχοι του δωματίου στο οποίο θα τοποθετηθούν θα πρέπει να είναι επίσης λευκοί. Γενικά να ξέρετε ότι στις αγορές επίπλων σας θα πρέπει να κυριαρχούν τα απλά και λιτά έπιπλα, χωρίς έντονα χρώματα και σχεδιασμένα κυρίως με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο χρηστικά.

Σας αρέσει το Έθνικ; Επιλέξτε Αφρική!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τους αρέσει η διακόσμηση του σπιτιού τους να έχει ένα έθνικ ή εξωτικό στοιχείο. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή τη κατηγορία, τότε να ξέρετε ότι η Αφρική είναι η αγαπημένη ήπειρος των διακοσμητών αυτή τη περίοδο, οπότε οι έθνικ πινελιές σας, θα πρέπει να έχουν το άρωμα της Μαύρης Ηπείρου.

Βάφετε το σπίτι σας; Δείτε αυτές τις έξυπνες και απλές τεχνοτροπίες

τεχνοτροπίες βαψίματοςΤο βάψιμο του σπιτιού μας είναι κάτι που όλοι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνουμε για να το ανανεώσουμε και γενικά για να το κάνουμε λίγο πιο όμορφο και να κρύψουμε λίγο το πέρασμα του χρόνου. Eπισης το βάψιμο του σπιτιού συνδυάζετε στο απόλυτο βαθμό όταν αποφασίσουμε να τοποθετήσουμε ταπετσαρίες σαν decor σε διάφορα δωμάτια. Συνήθως όταν μιλάμε για βάψιμο, εννοούμε τη μονοχρωμία ή τη διχρωμία σε τοίχους και χώρους γενικότερα.

Είμαι σίγουρος όμως ότι θα έχετε προσέξει τοίχους με πραγματικά εντυπωσιακή βαφή που είναι φανερό πως έχουν βαφεί με κάποια ειδική τεχνοτροπία ή από κάποιον πολύ καλό μπογιατζή. Πιθανόν λοιπόν να πιστεύετε ότι το να πετύχετε κι εσείς τα ίδια αποτελέσματα θα είναι κάτι που θα απαιτεί πολύ χρόνο, προσπάθεια αλλά και χρήμα. Η αλήθεια όμως είναι πραγματικά διαφορετική.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές τεχνοτροπίες βαψίματος που δεν απαιτούν κάποιες ειδικές ικανότητες στο βάψιμο ή πολύ χρόνο και κόπο για να γίνουν. Για την ακρίβεια, το μόνο που χρειάζεται συνήθως είναι κάποιο αντικείμενο που έχουμε ήδη στο σπίτι μας!

Μια απλή εισαγωγή στις τεχνοτροπίες

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τεχνοτροπίες, είναι ότι όλη η «μαγεία» συμβαίνει όταν περνάμε το δεύτερο χέρι βαψίματος. Πρώτα λοιπόν θα πρέπει να βάψουμε τον τοίχο μας με ένα στρώμα που θα αποτελεί τη βάση και στη συνέχεια θα περάσουμε ένα δεύτερο χέρι με άλλο χρώμα μπογιάς για να βγει η τεχνοτροπία μας. Στο δεύτερο χέρι αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε χρώμα αναμεμειγμένο με ειδικό glaze βερνίκι, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει το εφέ που θέλουμε.

Τεχνοτροπία με βούρτσα

διακόσμηση με βάψιμο τοίχουΠρόκειται για τη πιο βασική αλλά και την πιο απλή νοοτροπία. Αφού λοιπόν περάσετε ένα χέρι βασικής βαφής τον τοίχο σας, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει καλά η μπογιά και στη συνέχεια περνάτε ένα δεύτερο χέρι με άλλο χρώμα αναμεμειγμένο με glaze. Πριν αυτό αρχίσει να στεγνώνει, πάρτε μια σκληρή βούρτσα ή ακόμη και μια ψάθινη σκούπα και αρχίστε να τραβάτε οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και θα δώσει μοναδική υφή στους τοίχους σας.

Τεχνοτροπία λινού υφάσματος

Με μια απλή παραλλαγή της παραπάνω τεχνοτροπίας, μπορείτε να κάνετε τους τοίχους σας να φαίνονται σαν να έχουν την υφή λινού υφάσματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις μπογιές που αναφέραμε παραπάνω αλλά αυτή τη φορά αντί για μόνο οριζόντιες ή κάθετες γραμμές, τραβήξτε αλληλεπικαλυπτόμενες οριζόντιες ΚΑΙ κάθετες γραμμές. Αν θέλετε ο τοίχος σας να μοιάζει καλυμμένος με τζιν ύφασμα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε μια μπογιά σε απόχρωση του μπλε.

Τεχνοτροπία με το σφουγγάρι

Άλλη μία πολύ απλή αλλά αρκετά εντυπωσιακή τεχνοτροπία. Για άλλη μια φορά επιλέγετε ένα χρώμα βάσης, βάφετε κανονικά τον τοίχο με αυτό και το αφήνετε να στεγνώσει.

Στη συνέχεια περνάτε ένα δεύτερο χέρι με το χρώμα της αρεσκείας σας πάλι με το ειδικό glaze και προτού να στεγνώσει, πατάτε το δεύτερο χρώμα με ένα σφουγγάρι, κατά προτίμηση φυσικό.

Σχέδια με ειδικές βούρτσες

Αυτή είναι η μόνη τεχνική για την οποία θα χρειαστείτε κάποια ειδικά εργαλεία, αλλά είναι και μία από τις πιο απλές κι εύκολες. Αφού λοιπόν επιλέξετε χρώματα για το σαλόνι ή οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σας, θα πρέπει να πάτε σε ένα μαγαζί με σιδηρικά και χρώματα και να προμηθευτείτε ένα ειδικό ρολό για σχέδια. Το ρολό αυτό μοιάζει ένα συνηθισμένο, αλλά έχει ανάγλυφο κάποιο μοτίβο σχημάτων και σχεδίων που αποτυπώνεται στον τοίχο όταν το κυλάτε σε αυτόν. Θα βάψετε λοιπόν πάλι τον τοίχο σας με κάποιο βασικό χρώμα, θα περιμένετε να στεγνώσει και στη συνέχεια θα βουτήξετε το εδικό ρολό στο νέο χρώμα και θα περάσετε το μοτίβο σας με σταθερές οριζόντιες ή κάθετες κινήσεις. Να σημειώσουμε ότι κάποια πολύπλοκα μοτίβα απαιτούν ειδικές γνώσεις και πολύ σταθερό χέρι για να αποτυπωθούν σωστά, οπότε καλό θα ήταν να ρωτήσετε στο κατάστημα πριν να καταλήξετε σε κάποιο ρολό.

Το καλό με αυτές τις τεχνοτροπίες που αναφέραμε εδώ, είναι ότι η εκτέλεση τους είναι απλή και οικονομική είτε γίνει από εσάς είτε από κάποιο μπογιατζή. Αν λοιπόν φοβάστε να τις δοκιμάσετε μόνοι σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.